A Parádfürdői Állami Kórház épületenergetikai fejlesztése

 

A Parádfürdői Állami Kórház sikeresen pályázott és nyert a Széchényi 2020/ Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapok támogatási rendszeréhez benyújtott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló: „A Parádfürdői Állami Kórház épületenergetikai fejlesztése” KEHOP-5.2.10-16-2016-00038 azonositójú projekttel.

 A projekt összköltsége: 89 894 999 Ft. Ennek révén újulnak meg és lesznek energiahatékonyabbak a Parádfürdői Állami Kórház szolgálati lakásokat biztosító épületei még ebben az évben.

 A pályázati pénzből az energetikai korszerűsítés érdekében kicserélik a Juliette néven ismert épület nyílászáróit, elvégzik az épület hőszigetelését. A tetőre napelemek kerülnek, hogy megújuló energia is segítse a kórházi épület takarékos energiaellátását. Ugyancsak ebből a pályázati forrásból korszerűsödik a kórház Kossuth út 362. szám alatt található ingatlanja. Itt hasonló tartalmú korszerűsítés zajlik majd, mint a Juliette épület esetében. A nyílászárók cseréje mellett, itt is napelemek segítik a lakások melegvíz ellátását.

 A kórház az érintett épületek energetikai fejlesztésével energiát takarít meg, növeli az ingatlanok üzemeltetésének biztonságát, és jelentős költségmegtakarítást érhet el. Mindezen fontos tételeken túl a fejlesztés hozzájárul a humán erőforrás megtartásához, annak minőségi újrapótlásához, mellyel az intézmény a betegellátás biztonságát, színvonalának emelését tudja megvalósítani.

 

A projekt befejezésének tervezet időpontja: 2017.szeptember 30.

 

Sajtóközlemény

Fotódokumentáció