Fõ tartalom

Értesítő üzenet

Semmelweis napi elismerések a Parádfürdői Kórházban

A recski Csengővár ovisainak köszöntője indította a Semmelweis napi ünnepséget a Parádfürdő Állami Kórházban. A legkisebbek, direkt a kórházi dolgozóknak szóló meglepetés műsorát követően Parád polgármestere, Mudriczky József köszöntötte az ünneplő kórházi dolgozókat. Kiemelte: - Olyan hivatás művelői előtt kell főt hajtani, akik az emberi élet kezdetétől a legvégső pillanatig ellettünk állnak, segítenek, ha baj van. Parádnak fontos, hogy a településen egy stabil kórház működik, ahol biztonsággal ellátják a betegeket, ahol munkahelyek állnak rendelkezésre.

A kórház közösségét köszöntő dr. Rabóczki Anita főigazgatónő Semmelweis Ignác munkásságát méltatva elmondta: Semmelweis, új egészségkultúrát honosított meg a kórházi ellátás világában. Felismerései máig hatnak, s emberek millióinak életét mentik meg, nap, mint nap. Mára kiderült Semmelweis nemcsak a magyar, de az egész civilizált világ kórháztörténetének egyik legnagyobb alakja. Köztünk is élnek olyan egészségügyi szakemberek, akik méltók az ő szellemi örökségéhez- mondta a főigazgató, aki megköszönte a kórházi dolgozók munkáját, hűségüket az intézmény iránt.

Az egészségügy napja lehetőséget adott arra is, hogy a mindenkinek kijáró megkülönböztetett figyelem és köszönet mellett a legkiválóbbak elismerésére is sor kerüljön. A Parádfürdői Állami kórház vezetésének döntése nyomán igazgatói dicséretben részesült Gál Mónika fizioterápiás asszisztens, Farkas Szilvia és Szabó Lászlóné ápolók, Nagy Dorina Fanni, gyógytornász, Kelemen Zsolt informatikus, Szabóné Fejes Mónika könyvelő, Sólyom György műszaki munkatárs, Kiss Bernadett felszolgáló, Csortos Zsuzsanna adminisztrációs csoportvezető és Kóródiné Fejes Erika takarító.

Semmelweis napon köszöntöttük a jubileumi éveket maguk mögött hagyó kollégáinkat is. Farkas Szilvia, ápoló 30 éve, Kovácsné Kocsa Marianna, gyógytornász, Patai Tibor Jakabné, ápoló, Pócs Judit, ápoló, Zám Mónika, fizioterápiás asszisztens 25 éve dolgozik kórházunkban. Göböly Gellértné kolléganőt nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntöttük. Egy szép hagyományt követve Semmelweis napon egy szál virággal azokat is köszöntöttük, akik a kórházban napi munkájuk mellett szakirányú szakmai végzettséget szereznek. Az elmúlt egy évben Veres Lajos gyógymasszőr: nyirokmasszázs alaptechnikákat tanult és sikeresen vizsgázott. Csikós Csaba gyógytornász: Földi féle komplex fizikális ödématerápia tudományt tanult. Bartusné Pifkó Krisztina ápoló: gyakorló ápoló vizsgát tett és olyan sikeresen tette ezt, hogy folytatja tanulmányait, és OKJ ápoló felsőfokú szakképesítést megszerzését célozta meg. Parma-Gyergyói Krisztina gyógytornász: uszodamesteri képesítést szerzett. Koczka Csilla fizioterápiás szakasszisztens felsőfokú szakképesítést szerzett. Zám Mónika szintén fizioterápiás szakasszisztens felsőfokú szakképesítést tudhat magáénak. Mihályné Fónad Annamária is befejezte az egyetemet emberi erőforrás szakon, immáron közgazdász. Lakatos Eszter pedig gyakorló ápolói képzést végzett.

Tiszteletbeli kollégánkká fogadtuk Kerek Károlyt, így is kifejezve megbecsülésünket és köszönetünket odaadó munkájáért, melyet a kórház betegeiért tesz és szeretnénk így is megköszönni odaadó kollegalitását, mellyel az intézmény dolgozóit segíti.

Első alkalommal ítélték oda az Alapítvány a Parádfürdői Állami Kórház Jövőjéért alapítvány által egy éve létrehozott Dr. Csuhai Sándor Díjat. Kiváló tudományos munkája elismeréseként Hajdú Tamás szociális munkás érdemelte ki az elismerést, aki több konferencián tartott magas színvonalú előadást.

Megtörtént a pingpong csapatbajnokság eredményhirdetése is. A helyezetteknek járó jutalmakat Szakács Ibolya, EFI irodavezető adta át. III. helyen végzett a Vudi Magdolna-Dani Adrián páros, II. helyezett: Szabó Katalin- Seres Judit páros, I. helyen végzett a Tolnay Katalin- T. Bokros Mária páros. Kiválóan küzdöttek és hatalmas küzdelemben maradt csak le a dobogóról a Gera Kata- Fövenyi Györgyné páros. Bár csapatverseny volt és a győztes mérkőzések száma döntött, Szabó Katalin volt, aki az egyéni mérkőzések során mindenkit legyőzött. A rendezvényt a Senoritas tánccsoport fergeteges tánca zárta, melyet kollégánk, Kozma Rozi tanított be.