Fõ tartalom

Értesítő üzenet

Megyei ápolók napja

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves Megyei Szervezete Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulóján, az ő munkásságának szellemiségében rendezte meg Gyöngyösön, az Eszterházy Károly Egyetem, Károly Róbert Campusán május 12-én, az ez évi Ápolók Napja megyei ünnepséget. A résztvevőket köszöntők sorában Hiesz György, gyöngyösi polgármester, Balogh Zoltán MESZK országos elnök, Weisz Péter, főigazgató és Pogonyiné Kiss Irén a MESZK megyei elnöke és az ünnepséget vezető Jakabovits Ferencné, gyöngyösi ápolási igazgató üdvözölte és méltatatta az ápolók áldozatos munkáját.

- A szakdolgozói kamara mindent megtesz, hogy az egészségügyi pálya vonzóvá tétele érdekében, a béremelést és az égető szakemberhiánytnapirenden tartsa. Közös célunk, hogy biztonságos, kiszámítható betegellátást tudjunk nyújtani, megfelelő számú és minőségileg jól képzett szakemberekkel- mondta az ünnepségen Dr. Balogh Zoltán, a kamara országos elnöke.

Az ünnepségen átadták a „Heves Megye Egészségügyi Szakdolgozója” elismeréseket is. Szalkai Istvánné, a Bugát Pál Kórház ápolónője, Fülöpné Liszkai Katalin, Gnoll Attiláné, Kecsmár Piroska, az egri kórház, Kisné Ondresik Margit a hatvani kórház dolgozója több évtizedes munkáját ismerte el a kamara ebben az évben. Pogonyiné Kiss Irén külön köszöntötte az ünnepséget jelenlétével megtisztelő Sövényi Ferencné, egykori országos főápolót, aki a résztvevők többségét tanította. A megyei ápolók napi ünnepségen kihirdették az emlékév alkalmából „Vannak-e ma Kossuth Zsuzsannák, avagy elhivatott egyéniségek Heves megye egészségügyében címmel kiírt irodalmi pályázat győzteseit is. Az I. helyezésért járó díjat Szendrei Gréta Karolina, az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának tanulója vehette át. Második helyezett lett Tóth Boglárka, III. helyezett Nagy Eszter, mindketten az egri Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium tanulói.

A Parádfürdői Állami Kórházat Parma-Gyergyói Krisztina, a MESZK helyi vezetője képviselte.