Fõ tartalom

Értesítő üzenet

Hegyen völgyön fizioterápia

Országos kongresszus Parádfürdőn

Parádfürdő adott helyet a Fizioterápiás Szakdolgozók Egyesülete VIII. Szakmai Kongresszusának 2017. szeptember 08-09-én. A szervezők ezúttal szakítottak a hagyománnyal és nem egy klasszikus gyógyfürdős települést választottak a kétnapos konferenciának, hanem a Mátra egyik gyöngyszemét, Parádfürdőt. Stílusosan a rendezvény jelszavát is ehhez igazították: „Hegyen völgyön fizioterápia”.

A tudományos előadások fő témaköre az új és korszerű fizioterápiás kezelési lehetőségek a mozgásszervi és légzőszervi megbetegedésekben volt. A két nap alatt 30 előadás hangzott el ebben a témakörben. A 150 résztvevőt Mudriczki József Parád Nagyközség polgármestere, Vízvári László az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Ágazati Humánerőforrás és Ápolásügyi Főosztály Osztályvezetője, Vámosi Istvánné az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Gyógytorna-fizioterápiai Tagozat Tagozatvezetője és dr. Rabóczki Anita, a Parádfürdői Állami Kórház főigazgatója köszöntötte. A kongresszuson első alkalommal adták át az egyesület által alapított Csermely Miklós-Díjat. Dr. Csermely Miklós ortopéd sebész, reumatológus és fizioterápiás szakorvos volt, több tankönyve megjelent a fizioterápia témakörében. Oktatta és népszerűsítette a fizioterápiás kezelési lehetőségeket orvosoknak, szakdolgozóknak egyaránt. Az egyesület tiszteletbeli tagjaként tanácsaival folyamatosan segítette a szervezetet. A díjat első alkalommal a budapesti Duhaj Piroska, fizioterápiás asszisztens, egészségügyi szakoktató, az egyesület örökös tiszteletbeli elnöke kapta meg.

Az ország legkülönbözőbb pontjáról érkezett fizioterápiás szakembereket a kedves vendéglátáson túl a Mátra csodálatos környezete, a klíma nyugtató hatása is kényeztette. A Parádi Palócbokréta Hagyományőrző Egyesület és a Fáy András Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak produkcióját nagy szeretettel fogadták. A kongresszus záróakkordjaként a résztvevők egy kellemes kirándulást tettek az Ilona völgyi vízeséshez.